Zoek
Sluit dit zoekvak.

Lezing Wouter Smit

Wouter Smit – ook wel bekend als Ome Wutru –

Inmiddels behoeft de beste man geen introductie meer, maar voor degenen die hem nog niet kennen: het begon voor Wouter allemaal met weightlifting class op een Amerikaanse highschool. Voordat hij de oceaan overstak om op achttienjarige leeftijd een tussenjaar in de Verenigde Staten door te brengen, was hij naar eigen zeggen maar een “lange slungel”. In Wichita, Kansas werd de basis gelegd voor de Wouter zoals we ’m tegenwoordig kennen. Met vijf kilo extra spiermassa en hernieuwd zelfvertrouwen keerde hij terug naar Nederland.

Hier pakte hij het fitnessen verder op. Een paar bodybuildwedstrijden volgden. Ondertussen werd hij een graag geziene gast in de fitnessvideo’s van “groeimaat” Joel Beukers en ontplofte zijn Instagram, waar anno 2021 zo’n honderdduizend mensen zijn leven op de voet volgen – van zijn voorbereiding op een halve Ironman tot zijn aanstaande vaderschap en de kankerdiagnose die vorig jaar in het ziekenhuis werd gesteld.

‘Zowel voor als na mijn triatlon had ik een topsportmedisch onderzoek laten doen,’ deeltSmit. ‘ Tijdens de derde test, twee weken nadat ik over de finish was gekomen, week een bepaalde waarde in mijn bloed nog af. Volgens de arts was het ietwat zorgwekkend. Thuis ben ik gaan googelen. Ik dacht aan ALS (een spierziekte, red.), maar ‘hoopte’ op een hernia. Op een vrijdag kreeg ik een MRI-scan in het ziekenhuis. In plaats van een week later kreeg ik dezelfde dag nog de uitslag: ik had een zeldzame, vijf centimeter grote tumor ter hoogte van mijn L1- en L2-wervel. Dat weekend voelde ik overal pijntjes in mijn rug. Het is alsof je tijdens het kamperen een mier ziet en ineens een kolonie overal over je lijf voelt lopen.’

‘Bron: Mens Health

Lezing

En op dinsdag 19 maart komt hij bij ons in de winkel! Het belooft een gezellige, ongedwongen avond te worden. Wil je erbij zijn en weten wat hem motiveert om na tegenslagen door te gaan? Stel je kaartje veilig door een DM te sturen op de socials of kom langs in de winkel. Een kaartje kost 10 euro die je later als korting weer terug kunt krijgen in de winkel. Inloop 19:10 uur, start 19:30 uur en einde rond 20:30 uur.

Bedankt voor je inschrijving

Vanaf nu mis je niets meer van Run2Day!