Benodigdheden (2 personen)
- 2 Zalmfilets.
- 300 gram fusili.
- 150 gram gerookte spekreepjes of kipreepjes.
- 400 gram diepvries spinazie.
- 200 gram tomaatjes (klein).
- 100 gram geraspte kaas.
Aan de slag
- Kook de pasta gaar in voldoende water.
- Bak de spek of kipreepjes in een wokpan.
- Voeg de spinazie toe aan de pan met de spek of kipreepjes.
- Snijdt de tomaatjes in partjes en voeg deze toe aan de pan met spinazie.
- Bak in een andere pan de zalmfilet in een paar minuutjes gaar.
- Giet de gegaarde pasta af en meng dit met de spinazie, tomaatjes en spek/kipreepjes.
- Verdeel een handje gerapste kaas over beide porties en smullen maar.
Eet smakelijk!
Tips
Een heerlijk gerecht om in de week van je marathon je koolhydraten op peil te houden. Het is super snel klaar. Mocht je zalm te duur vinden is een kipfilet een prima alternatief. Maak gebruik van de kipreepjes voor een iets minder vette variant t.o.v. de spekreepjes.