Zoete aardappel bowl
Benodigdheden (2-3 personen).
- 400 gram zoete aardappel.
- 200 gram kikkererwten.
- 150 gram groene asperges.
- 150 gram tomaten.
- 1 avocado.
- 100 ml Yoghurtdressing.
- 1 limoen.
- Knoflookpoeder.
- Paprikapoeder.
- Peper & zout.
Aan de slag
- Kruid de zoete aardappelblokjes met peper, zout, knoflook- en paprikapoeder. Bak ze vervolgens af in de oven voor ongeveer 20 minuten op 200 graden.
- Snij de groene asperges in kleinere stukjes en bak deze samen met de kikkererwten even kort in de pan met een beetje knoflook- en paprikapoeder en een snufje peper & zout.
- Snij de tomaten en avocado in kleine blokjes.
- Verdeel vervolgens de zoete aardappelblokjes, asperges, kikkererwten, tomaten en avocado over een aantal porties.
- Verdeel een paar eetlepels yoghurtdressing over de porties.
- Verdeel het sap van een limoen over de porties.
Eet smakelijk!
Tips
Een simpele maar toch voedzame maaltijd voor deze week. Als warme variant is dit het lekkerst maar je kan het ook een dag nadien nog steeds als lekker koude variant eten. Vul het gerecht eventueel met rijst of bulgur om het gerecht wat koolhydraat rijker te maken.